Ik ben Xanne Vera Wijkamp. Ik ben 28 jaar en sinds 2012 woon ik in Leeuwarden. Sinds 2013 ben ik werkzaam als freelance fotografe in de wereld van muziek, evenementen en festivals. Van een aantal verschillende bands was ik huisfotograaf en ging ik mee op tour door Nederland en Europa. 
Nadat ik steeds wat meer richting de productionele kant van de muziekindustrie trok en mijn werkzaamheden als producent en boeker bij verschillende agences steeds meer de overhand namen besloot ik het fotograferen even te laten voor wat het was. Maar oude liefde roest niet en stofte de camera al snel weer af. Sinds drie jaar werk ik met enorm veel plezier als uitvoerend producent bij Eurosonic Noorderslag en het werk als fotografe past hier perfect naast. 
Naast het vastleggen van live-muziek op festivals vind ik het rapporteren van bijvoorbeeld bruiloften of promoties altijd een geweldige uitdaging. Ook voor set-fotografie, portretten en natuurfotografie ben ik beschikbaar.
Dankzij mijn sociale karakter en toch ook het vermogen ergens niet op te vallen of men niet af te leiden van het onderwerp ben ik multi inzetbaar en zelfredzaam. Ook bezit ik de skills om mij aan te passen aan de omgeving en het beeld zo te maken dat het precies past bij de wensen van de opdrachtgever. 
Neem gerust een kijkje hier op de website of bezoek mijn Instagram account voor het meest actuele werk.

Foto: Berry Haarsma
Back to Top